Hender som holder rød og blå pille.

Hva er Google Consent Mode versjon 2?

I en verden hvor personvern blir stadig viktigere, introduserer Google Consent Mode versjon 2 for å styrke nettsiders overholdelse av personvernlovgivning som GDPR og DMA. Denne oppdateringen er avgjørende for nettsider som bruker Google-tjenester som Analytics og Ads for å samle inn og behandle brukerdata.

Hvem trenger dette?

Hvis du driver et nettsted som samler data fra besøkende i EU/EØS-området gjennom Google-tjenester, er Google Consent Mode v2 uunnværlig. Dette gjelder særlig for nettsteder som ønsker å tilpasse og optimalisere annonsering og analyse basert på brukerens samtykke.

Når må dette ordnes?

Tidsfristen for å implementere Google Consent Mode v2 er mars 2024. Etter denne datoen må alle berørte nettsteder ha denne funksjonaliteten på plass for å unngå brudd på gjeldende personvernregler og potensielt miste verdifull brukerdata for analyse og annonsering.

Hvorfor er dette viktig?

Å overholde personvernlovgivning er ikke bare et juridisk krav; det bygger også tillit mellom nettstedet og brukerne. Ved å implementere Google Consent Mode v2 sikrer du at nettstedet ditt respekterer brukernes valg og samtidig beholder tilgang til kritisk data for å informere og optimalisere dine digitale strategier.

Hva gjør jeg nå?

Er du klar til å sikre at ditt nettsted overholder de nyeste kravene til personvern og samtykke? Visible tilbyr profesjonelle tjenester for å implementere Google Consent Mode versjon 2 på ditt nettsted. Vi benytter Illow for samtykke. Fristen har allerede gått ut, så kontakt oss snarest for å sikre at nettstedet ditt kan fortsette å dra nytte av Google-tjenester uten avbrudd.

Lignende Innlegg